YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ, YORUM BIRAKMAYI UNUTMAYIN...

31 Ağustos 2010

23 Ağustos 2010

GÜNÜN İKİNCİ TATLISI

YUSUF'UN ÇOK GÜZEL SÖZÜ


Biraz önce Yusuf Allah'ın insanları nasıl iyileştirdiğini düşünürken bir tespit yaptı."Allah'ın elinde herkesin anahtarı var!" Bunu söyleyen 4 yaşında bir çocuk ve onun annesi olmaktan mutluluk duyuyorum:))

22 Ağustos 2010

RAMAZAN


Ramazanın 12.günü ama istediğim gibi bir ramazan geçiremedim :( sıcaklar mı nem mi yoksa okulların tatil olması yüzünden enerjileri bitmeyen çocuklar sebebiyle mi bilmiyorum...Bu Ramazanda tek güzel şey oğluma ve yeğenime Kuran öğretmeye çalışıyor olmam. Ayrıca hergün şu hadis kitabından hadis okuyup anladıklarını soruyorum. Bu kitabı 6 yaşından büyük çocuklar için tavsiye ediyorum...siz neler yapıyorsunuz, neler tavsiye edersiniz daha bereketli bir ramazan için ?

10 Ağustos 2010

ÇOCUKLAR TATİLDE






Kemaliye'de çok eğlenen çocuklar ve kelebek peşinde koşan ben(eşimin gözünden)...

8 Ağustos 2010

BABA EVİ (TARİHİ KEMALİYE EVLERİ)


Kemaliye'de babamların (eşimin babası)evinde kaldık. Çocukken hayalini kurduğu eve 15 sene önce kavuşmuş babam sonra da içini aslına uygun restore etmeye çalışmış. Şuan sadece orta kat kullanımda.

Ev eskiden derebeyi konağı diye biliniyormuş...


Evde iki büyük salon var.Eskiden haremlik ve selamlık olarak kullanılıyormuş. İki odanın da kapılarında daha önce ev kapılarında bahsettiğim tokmaklardan var(kadınların ve erkeklerin ayrı ayrı kullandıkları)

haremlik

selamlık


Eskiden her odada bulunan banyo aslında ilerlemenin bir yanılsama olduğunu gösteriyor bize. Bu dolap gibi görünen şey aslında misafirler için tasarlanmış bir banyo !

Evde kiler ve mutfak dışında kalabalık misafirlere davet verirken kullanılan "kazanlık" denen bir yapı var. Bahçede büyük bir mutfak:) Şimdi içini kullanmadıkları için dışarıdan bir fotoğrafını koyuyorum.

kazanlık


evde en çok dikkatimi çeken şeylerden biri holü oldu. "rıhtım" denen bu holün tabanı taşlarla döşenmiş


Evin yenilenen ön kapısı

ve tarihi arka kapısı...

evin arka bahçesinden fırat nehrinin görünüşü

Evin cumbalı kısmının dışarıdan görünüşü

bu evle ilgili yorumlarınızı merakla bekliyorum.
fotoğrafların büyük hali için üzerlerine tıklayınız

6 Ağustos 2010

KEMALİYE'DE GEZİLECEK YERLER 1 KARANLIK KANYON







Şuan bu postu İstanbul'a dönüş yolumuzda trende yazıyorum. Ayçiçeği tarlalarının, farklı şehirlerin içinden geçerek İstanbul'a doğru ilerliyoruz. Eğer zamanla ilgili bir probleminiz yoksa doğu ekspresini tavsiye ediyorum.
Kemaliye'de en beğendiğim yer karanlık kanyon oldu. Fırat nehrinin yanından kalkan teknelerle rüya gibi iki saat geçiriyorsunuz. Dünyanın 3.büyük kanyonu olan karanlık kanyon insanı kesinlikle büyülüyor. Gezi sırasında yaklaşık 200 fotoğraf çektim. Birkaç tanesini buraya koyuyorum.

4 Ağustos 2010

KELEBEKLER






Burada (Eğin'de)en hoşuma giden şeylerden biri de bitki ve böcek çeşitliliği. Daha önce hiç görmediğim bitkiler, böcekler ve kelebekler gördüm burada. işte kelebeklerden bazılarının fotoğrafları...

3 Ağustos 2010

KEMALİYE/EĞİN KAPILARI






Eğin'in karakteristik özelliklerinden biri de kapıları...
Eski evlerin tümünde iki farklı tokmağı olan kapılar var. Bu tokmaklardan biri bayanların biri erkeklerin kullanması için yapılmış. Ev halkı tokmağın sesine göre gelenin erkek mi kadın mı olduğunu anlıyor...

2 Ağustos 2010

AKŞAM EZANIYLA AÇAN ÇİÇEK




Eğin'de birkaç yerde gördüğüm bu çiçek çok hoşuma gitti. Akşam ezanı sırasında açmaya başlıyor. Bu fotoğrafları bir dakika aralıklarla çektim. Ayrıca müthiş bir kokusu var...

KEMALİYE (EĞİN) DEYİZ



Bu sene tatil için eşimin memleketi Kemaliye(eğin)ye gidelim diye düşünüyorduk ama yol gözümüzde büyüyordu. Annemin babamın da bize katılmasıyla cesaretlenip trenle yola çıktık. Şimdilik tek fotoğraf... yenileri birkaç güne kadar burada..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...