YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ, YORUM BIRAKMAYI UNUTMAYIN...

30 Mart 2011

NİHAYET BİR ŞEYLER DİKİYORUM



Kardeşimin nişanına diktiğim kıyafetlerden sonra elimi süremedim daha makinaya:)işte bu iki kumaşla başlıyoruz bahar dikişlerine inşallah. ilk fotoğraftaki jean kumaştan küçük oğlum yusufa fotoğraftaki kapriyi dikeceğim, ikinci kumaştan da yusufumun arkadaşı yusufa bir kapişonlu bir gömlek(fikir gap baby'den).

29 Mart 2011

jean elbiseler


Etrafta çok gördüğüme göre herhalde bu yıl da jean gömlekler moda. Bir başörtülü olarak bu gömlekleri nasıl giydiğimi gösteren bir kombin yapayım dedim. hatta geçen sene aldığım ince jean kumaştan bu gömleklere benzeyen bir şey dikmek istiyorum...istekler çok da harekete geçen yok:))
bu arada sanırım yavaş yavaş blog yasakları kalkıyor, ben de sizlere ve yorumlarınıza kavuşmayı bekliyorum, bu ıssızlık hiç de hoşuma gitmiyor çünkü :)

25 Mart 2011

17 Mart 2011

BUGÜN NE GİYDİM


Açılıyor açılmıyor derken kimsede yazma hevesi bırakmadılar, ben de yazmayı hiç istemiyorum bu ara ama blogu da bırakmak istemiyorum. Buyrun bir adet ne giydim fotoğrafı...
siyah triko herry
beyaz triko aker
ekoseli pantolon ben diktim seneler önce:)
siyah inci demirsoybedestan

14 Mart 2011

YAŞASIN BLOGLARIMIZ AÇILIYOR


Yasakla beraber kör topal girmeye çalıştığım, dns ayarlarını değiştirmeme rağmen hala bazılarına ulaşamadığım bloglar nihayet açılıyor. izleyicilerime, yorumlarıma, arkadaşlarımın girdiği postları okumaya az kaldı...haberin tamamı için tıklayın
eğer yapılan değişiklikle girmeye başladıysanız, beni haberdar edin lütfen, ben de bilgisayarımı eski ayarlarına geri döndüreyim

13 Mart 2011

THE BODY WORLDS HARİKAYDI :))


Geldiği gibi gitmek istedim nasip olmadı, ocağa kadar uzatıldı yine gidemedim sonra da konuyu kapattım bitti diye. Ama geçenlerde internette gezinirken 27 marta kadar uzadığını duyunca bu sefer kayıtsız kalamadım. benim gibi sergiye gidemediği için üzülen arkadaşım ilknurla beraber gittik ve hiç aklımda olmamasına rağmen büyük oğlum furkan da bizimle geldi.
Çocukluğumdan beri insan vücudunun işleyişi çok dikkatimi çekmiştir doktor da olamayınca bu sergiden başka bunları görebileceğim bir yer kalmamış oldu:) o kadar harika bir sergi ki hala fırsat varken gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. içeride fotoğraf çekilmiyordu o yüzden sadece kapı önü fotoğraflarımız var.

8 Mart 2011

NAZIM HİKMET

KADINLARIMIZ
Dünyada birbirinden çok farklı kadınlar vardır;
Sevginin gücüyle yaşayanlar,
Merhamet duygusuyla dünyayı güzelleştirenler,
Güzel sesleriyle rüyalarda yaşatanlar,
Yazılarıyla kağıtlara hayat verenler,
İlgi odağı iyi kalpli prensesler,
Olağanüstü kadınlar,yetenekli kadınlar,
Savasçı kadınlar,bizleri güldürüp,yokluklarında ağlatanlar.
Dünyada hiç tanınmamış kadınlar da vardır,
Herşeyleri elinden alınıp, hatıralarından koparılanlar,
Kendilerini her gün yeni bir savaşin içinde bulanlar,
Haksızlıklar karşısında acı çekenler,
Anlatılamayacak acılari yaşayan kadınlar.
Tüm yokluklara rağmen çocuklarının yanında gülümseyen analar.
Kati kurallara boyun eğmek zorunda kalanlar.
Kaderinin ne olacağını bilmeyenler...
Yaşamının hergünü yüzüne yazılmış olan kadınlar,
Hepsi çok ozel kadınlar, hepsi yıldızlardan güzel kadınlar,
Çünkü onlar tüm güçleriyle dünyayı güzelleştirmeye calışan kocaman kalpli melekler.
Tüm güzel bayanlar,
Annelerimiz, Kızkardeşlerimiz,
Dostlarimiz, arkadaslarımız,
Dünyamızı güzelleştirdiginiz için,
Sonsuz teşekkurler...
Kimi der ki kadın, Uzun kış gecelerinde yatmak içindir...
Kimi der ki kadın, Yeşil harman yerinde,
Dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir...
Kimi der ki ayalimdir, Boynumda taşıdığım vebalimdir...
Kimi der ki hamur yoguran, Kimi der ki çocuk doğuran...
Ne o, ne bu, ne köçek, ne ayal, ne vebal,
O benim kollarım, bacaklarım, başımdır!
Yavrum, annem, karım, kızkardeşim,
Hayat arkadaşımdır!
Nazım hikmet

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ


8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı.
26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.
İlk yıllarda belli bir tarih saptanmamıştı ve değişen tarihlerde fakat her zaman ilkbaharda anılıyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı 1921'de Moskova'da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı'nda gerçekleşti. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı yılları arasında bazı ülkelerde anılması yasaklanan Dünya Kadınlar Günü, 1960'lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri'nde de anmaya başlanmasıyla daha güçlü bir şekilde gündeme geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti. Birleşmiş Milletler'in sitesinde günün tarihine ilişkin bölümde, kutlamanın New York'ta ölen işçilerin anısına yapıldığı yazılmamıştır!!!
kaynak wikipedia

5 Mart 2011

YASAĞA RAĞMEN POST GİRMEYE DEVAM

İyice can sıkıcı hale gelen bu yasak bizi paylaşmaktan alıkoymasın diye hergün birşeyler paylaşmaya devam edeceğim. Bu sezon iç açıcı koleksiyonuyla zara hem küçüklere hem de büyüklere hitap ediyor yine, görsellere bakalım, neleri dikebileceğiz düşünelim.





4 Mart 2011

SESİMİ DUYAN VAR MI

Sesimi duyan varsa,yorum bırakabilir mi burada kaç kişi kaldık merak ediyorum

İLKBAHAR YAZ ZARA KİDS

bugün zaraya gittim,erkek çocuğu olanlar için bile çok güzeldi koleksiyon. Kızların o cicili bicili kıyafetlerinin yanında sönük kalıyorlar tabi ama renkler çok iç açıcı bakalım bu baharda oğullarıma neler dikeceğim




2 Mart 2011

TAŞINMADIM YAZLIK ALDIM:))

Arkadaşlar blogspota giremeyenler için yeni adresim http://biravucgunes.wordpress.com/ ama burada da devam edeceğim yazdıklarıma
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...