YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ, YORUM BIRAKMAYI UNUTMAYIN...

21 Şubat 2011

13 YIL SONRA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDEYDİM



Bugün benim için tarihi bir gündü. unutmayayım diye buraya da yazayım dedim. 13 sene önce kapısından kovulduğum okula başörtümle girdim. Af kanunu yasalaşırsa bu sene okuluma dönüyorum. Aradan geçen senelerin beni eksiltmediğini görmek hatta bana bir sürü şey kattığını görmek huzur verici. ama bu yaşta öğrenci olmak nasıl olacak onu bilmiyorum. sizin de böyle tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız?

20 yorum:

ev kuşu dedi ki...

senin adına cok sevindim canım.. cok cesur bi karar yıllar sonra kaldıgın yerden devam etmek.. seni kutluyorum ve basarılı olacagına inanıyorum. Rabbim yardımcın olsun..

Esra Rebele dedi ki...

Allah yardımcın olsun.

fem dedi ki...

yasayi bende bekliyorum ama ben senin kadar cesur degilim yapabilirmiyim tam emin degilim hem sosyal ortam hem dersler gozumu korkutuyor.

Adsız dedi ki...

cok tebrik ediyorum canım, bizim gbi yasak karsısında korkarak gerı adım atanların aksıne tavız vermeden okuldan ayrılıp sımdı tekrar okuluna dondugun ıcın. allah muvaffak kılsın. kazanılmış hakkından vazgecme.
sevgıler

Büşra dedi ki...

hocam, bi daha uğrarsan benim 2. sınıftan kaç bütüm var sorar mısın? 3 taneydi herhalde ama hatırlamıyorum hangi derslerdi, biri ingilizce onu biliyorum, geriye hangi dersleri sermişim eylem trafiğinde?
*
2.sınıfın derslerini verip kırıkkale'ye yatay geçiş yapmaya çalışcam, bundan sonra okulu istanbulda bitirmek hayal olur benim için, ama sen bitirmezsen iki elim yakanda.. :)
fersah fersah kampüsü adımlaman lazım bizim için..
*
serap evrak mevrak ne lazımmış, prosedürü sordun mu yaw? Acil brif bekliyom :)

Unknown dedi ki...

büşracım öncelikle okuldan içeri öylece girivermek acayip bi duyguydu:) evraklara gelince yazı onlara ulaşmadığı için hiç birşey söyleyemeyiz dediler ama 13 sene önce geçilen dersler işe yaramayabilir dediler bize bir program hazırlayacaklarmış hangi dersleri alacağımızı kurul belirleyecekmiş.

leyya dedi ki...

:))vatana millete ayırlı olsun arkadaşım.ben 38yaşımda döndüm bir önceki afla.şayet benimki kadar yoğun bir öğrencilik dönemi olacaksa nasıl olacağı hakkında eski yazılarımdan fikir alabilirsin:))bilhassa vize final dönemleri sivilce çıkarmaya,uykusuz gecelere alıştırmalısın kendini:)kolaylıklar diliyorum

Büşra dedi ki...

hani 1000 yıl sürcekti, hani mamutlar zekiydi :)

Adsız dedi ki...

mrb ben de i.ü de okuyorum.bizim sınıfımıza da afla iki ablamız geldi.35 yaşındalar.biri karar vermiş diğerini aramiş- sınıf arkadaşıymışlar-:ben gidiyorum sen de gel cahide demiş.o da daha yeni doğum yapmış olmasına rağmen geldiler:Ddersleri çok iyi maaşAllah.hatta bizden iyi diyebilirim.azim olduktan sonra başarılmıcak bişey yok derim.acizene fikrim böyle...

Yeşim dedi ki...

Rabbime şükürler olsun.
İnşALLAH devamıda gelicektir.
yolun açık olsun:)

memolininannesi dedi ki...

ınsallah muvaffak olursunuz...tebrık ederım cesaret ıcın...

Unknown dedi ki...

hepinize çok teşekkür ediyorum beni daha da cesaretlendirdiğiniz için, inşallah alnımın akıyla bu okulu bitireceğim.

nagehan dedi ki...

bende 2006 da başladığım üniversitemi 2007 de kendi rızamla bıraktım bu aftan yararlanırmıyım.tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik okuyodum 2 yıllık gerçi ama benim alttanım çoktu kocam saolsun (ozamanlar sevgilim)bi bırakmadı ders çalışayım insan kendi memleketinde okumamalı bence bide ben hasta görmeye dayanamıyom içim kıyılıyodu üzüntüden. puan sistemi düzeldi tekrar sınava girip 4 yıllık kazansam fena olmaz imam hatip mezunuyum ben zamanında anca 2 yıllık olmuştu.allahım modelistlik falan kazansam fena mı olur:)) allah yardımcınız olsun bu şevki bize de versin...

yemyeşildeniz dedi ki...

çok sevindim tatlım. bence başarılı olacaksın. tebrikler!

gönül akın dedi ki...

canım, hayırlı olsun... ben de 5 yıl sonra öğrenci oldum. süper bir duygu. ha engellenmemiştim yarıda kalmamıştım bitirmiştim ama yetmedi deim madem imkanlar bizim lehimize döndü hadi gönül dedim kendime bu yıl KTÜ ve kız meslek lisesi okumaya başladım. her ikisi de süper. ben bu yıl Türkiyede rahat rahat gerine gerine öğrenci olmayı tadıyorum. inşa-Allah sen de en yakın zmanda tadar sabrının ve emeğnin karşılığını alırsın. tekrar tebrikler...

Unknown dedi ki...

Bende Canakkale'yi birakmistim Serap.O donem cok can sIkIcIydi . Sonra New York'da okudum. Suan calismasam bile guzel. Belki bende mastera baslarim..Allah muvaffak etsin insaallah...

Rumeysa dedi ki...

:) :) gözyaşlarımı zor tutuyorum. kesinlikle dönmelisiniz! kesinlikle!
Çok şükür bugünleri de gördük ya! :)

vintageduygular dedi ki...

Senin adına sevindim.;Dilerim herşey gönlünce olur.

Adsız dedi ki...

çok güzel bi haber başörtülü bayanlar için çok sevinirim.insan fikri hür vicdanı hür bi ülkede istediği gibi okumalı bence..ve ben okurken çok gördüm 30-40 yaşlarındaki bayanların sınıflarımıza gelipte yüksek lisans vs yaptıklarını bence gayet normal bi durum..

Güneşli Günler dedi ki...

İadei itibar yani bir nevi, çok güzel haber, Allah muvaffak etsin inşaallah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...