YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ, YORUM BIRAKMAYI UNUTMAYIN...

21 Haziran 2011

CEKETİN EN CAN ALICI YERİ :))

Eskiden sadece giyilebilecek kadar iyi şeyler dikmek bana yetiyordu şimdi fark yaratmak istiyorum diktiklerimle ama hala taklit aşamasındayım maalesef. bu fikri ipekyolda gördüm biraz değiştirerek uyguladım. önce kumaştan verev parçalar keserek biye oluşturdum bel kısmında 4 cmlik boşluk bırakarak kupların üzerine diktim, biyeler verev parçadan olduğu için öndeki kaviste bile sorun yaşamadım çok şükür.
ceket şimdi bu durumda , yarın ilk sırada yaka ve kollar var ve vakit kalırsa astarı dikmeye başlayacağım inşallah.


15 yorum:

Kalbişeker dedi ki...

Vuuu süper olmuş :))Bu kemeri m kullanacaksın ablacım kombininde?

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim
aslında pudrayle pembe arası bir renk düşünüyorum şimdilik bunu taktım

Sevgi Tuncer Dalgıç dedi ki...

woowww!!! süper olmuşş,kocaman maşallah sana:)

Kalbişeker dedi ki...

Bence kırmızı ya da narçiçeği tonlarda takarsan kombinine hareket katmış olursun..Eskisi gibi bütün aksesarlar aynı tonlrda kullanılmıyor..

Unknown dedi ki...

kocaman teşekkürler sevgi

melek evet düşünülebilir ama bu kemer beni zorlayacak gibi taftadan telalayıp kendim mi yapsam

Rumeysa dedi ki...

taklitte bile yetenek konuşuyor ama! çok temiz gözüküyor.. Maşallah..:)

sosyetepazarimm.blogspot.com dedi ki...

ayyyy süper ötesi olmuş :)

Elif UYSAL dedi ki...

Harika olmuş,süpersin!!!

muhabbetsofrasi dedi ki...

bende yeni yeni bişeyler dikiyorum

geçen sene ismek dikiş kursuna gidiyordum ama yarım bıraktım fıtıklarım yüzünden

Allahdan annem iyi bir terzi gösteriyor sağolsun :)

bu sene Allah nasip ederse yine gidicem kursa zira hocamız çok iyiydi:)


Diktiğin kıyafetlere kendi yorumunu katman için çeşitli moda dergilerini karıştırabilirsin yada modelistlik kursuna gidebilirsin canım

ANTİGONE dedi ki...

çok iyi gidiyorsun, izlemedeyim ;)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Dİkişte geldiğin nokta belli oluyor artık. Ben epeydir bloğunu izliyorum, arada bir yorum bırakıyorum, gayretini ve azmini ayakta alkışlıyorum. Epeydir izlediğim için de, aldığın yolu görebiliyorum.
Bu ceketin önden duruşu hakikaten süper. Ben de yapmak istemiştim ama arka etek parçası canımı sıkmıştı. Arkamda fırıldaklı birşey istememiştim. Günlük giyimimde, çalıştığım için, sade şeyler tercih ediyorum. "Acaba arka etek parçasını yapmasam nasıl olur" diye de düşündüm. Kalıpla oynamak gerekecekti ve muhtemelen dikiş konusunda teknik bilgilerim ve kalıp üstünde çalışmayı gerektirecek profösyonel terzi cetvellerim olmadığından, başarısız olacaktım. "Hiiiç canımı sıkamam, böyle bir ceketim de olmayıversin" diye düşündüm:))
Senin yaptığına gelince; ellerine sağlık. Çok güzel oluyor. Kemer fikrini çok tuttum. Sadece ceketin arkasında yine o hafif volanlı etek parçasına takmış vaziyetteyim. Keşke kemer, arkada, tam olarak üst arka bedenle etek parçasının birleştiği yere denk gelebilseydi. Ama bu model için konuşursak yine, etek parçası, bel çizgisinin altından başlıyor galiba. Ya da buradan öyle görünüyor.
Ha bu kötü mü olmuş, olmamış. Sadece bizim gibi azıcık ucundan kıyısından dikişe bulaşmış, az biraz "iyi olmuş da daha iyisi nasıl olur" diye düşünen işgüzarlar için (bakınız ben) keyfe keder birşey. Üç beş ceket daha dikince ne demek istediğimi sen zaten kendiliğinden anlayacaksın, vaktin varsa ve cesaretin, kalıpla oynamaya gideceksin. Dediğim gibi bu sadece bir nüans, belki ceketin tamamı bitince böylesinin daha güzel olduğunu bile göreceğiz.
Ben asıl kol aşamasını merakla bekliyorum. Omuz başları meselesi var daha önünde:)) Benim Afyon'da vatka bile bulmam sorun oluyor. Galiba benden başka dikiş diken kalmadı:)) Talep olsa adamlar getirmez mi, satmak için?
Neyse, çenem düştü. Hadi kolaylar gelsin diyorum, devamını bekliyorum. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

rumeysa selda pride teşekkürler

muhabbet sofrası rabbim şifa versin bol bol dikiş dikin inşallah

antigone, iki yıldır beni yorumsuz bırakmadın kocaman teşekkürler sana

nurten, uzun ve bir o kadar bilgilendiribi yorumun için teşekkür ederim, sonradan kemerin arka kuyruğun üzerinden gitmesi beni de rahatsız etti ama ne kumaşım kaldı ne de sabrım :)) artık bir dahaki sefere ...

Kalbişeker dedi ki...

Dikş dikince böyle oluyor ablacım herşeyi kendin yapmaya çalşıyorsun :) Kendimden biliyorum..İstediğin gibi bulamazsan yapabilirsin elbette...

dikisdersi dedi ki...

bu çok iyi bir fikir aylaşım için teşekkurler

Adsız dedi ki...

çok guzel olmuss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...