YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ, YORUM BIRAKMAYI UNUTMAYIN...

13 Kasım 2011

CANIM TEYZEM VEFAT ETTİ

9 Kasım'da bayramın son gününde, çektiği acılar son buldu. 38 yıllık bu kısa hayatını hep güzelliklerle doldurdu, pırıl pırıl evlatlar yetiştirdi. Hepimize örnek olacak bir hayat yaşadı.

Ben de dahil birçoğumuzun hayatına öyle güzel dokundu ki, ben şimdi başka biri değil de bu kişiysem, namazlarımı kılıyorsam, kuran okuyorsam, her şeye körü körüne inanmayıp araştırıyorsam, farklı bir anne olmaya çalışıyorsam,kimseyi kırmamaya çalışıyorsam hep onun örnekliği sayesindedir.

insan çok sevdiği birinin vefatıyla öyle karışık duygular yaşıyor ki...bir taraftan yaşadığı hayatın, çektiği sıkıntıların karşılığının cennet olduğunu umarak çok seviniyorum, bir taraftan biraz daha vaktimiz olsa yapacağımız şeyleri düşünüyorum. Olan her şeyin iç yüzünü Rabbimden başka bilen yok. Bu yüzden bu zorlu durumda bize yardım etmesi için dua ediyorum. Eşine ve hepsi birbirinden değerli üç tatlı yavrusuna rabbimin kendi sabrından vermesini diliyorum. Hayatta olan dedeme ve ananeme evlat acısını görüp de sabrettikleri için rabbimin onları mükafatlandırmasını diliyorum. ve teyzemin eşine, kimsenin bakamayacağı gibi ona baktığı için, hep sabırlı, umutlu olduğu için, hastayken, vefat ettiğinde gösterdiği o inanılmaz mü'min duruş için , bize hayatımızın dersini, örnekliğini gösterdiği için çok teşekkür ediyorum. ve sizden de teyzem için ve geride kalanları için kalbinizin içinden geçen duaları istiyorum. inna lillahi ve inna ileyhi raciun

27 yorum:

Modavesaire dedi ki...

başın sağolsun canm. allah mekanını cennet eylesin..

vintageduygular dedi ki...

Basiniz sagolsun, mekani cennet olsun :((( Cok üzücü.. ne denir ki..Allah sizlere,ailesine sabir versin

bırtutamkekik dedi ki...

mekanı cennet olsun:(
genç acılar daha fazla yakıyor insanın canını...
sabır diliyorum yavrucuklarına ve ailesine:((

Adsız dedi ki...

Böyle güzel anılmak ne güzel.Çok etkiledi beni. Allah rahmet eylesin.

Unknown dedi ki...

Rabbim mekanını cennet eylesin inşAllah..
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun..

muhabbetsofrasi dedi ki...

inna lillah ve inna ileyhi raciun.

Allah rahmet eylesin...
başınız sağolsun...

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Teyzenin bu kadar genç olduğunu bilmiyordum. Açıkçası "teyzem de teyzem" diye tutturman da aylardır kayıtsız kaldığım bir durum olmuştu. Teyze anne ayar biridir. Yaşça da yakın falandır. "Biz gelmişiz kaç yaşımıza, teyze kaçında ola ki, bu dünyaya çivi çakacakmışız muamelesi yapmak da niye" gibi de düşünmüşümdür. Bende yalan yok. Ama inan ki içim cız etti. İşin tuhaf tarafı benim teyzem de annem 15 yaşındayken doğmuş. Ardından annem hemen gelin olmuş. Aramızda 5 yaş falan var. Kadrodan teyze yani. Onun yaşında olup da adıyla hitap ettiğim bir sürü arkadaşım var. Ama teyzeme "teyze" diye hitap ediyorum. Hiç değilse kendi bu durumumu düşünüp bu kadar kayıtsız kalmamalıydım. Neyse, gecikmiş bir özür borcum var sana. Geçtiğimiz ay ben de dayıcığımı kaybettim. 1senedir devam eden, hayat kalitesini düşüren bir cilt hastalığı yaşıyordu. Ne olduğu da hala anlaşılamadı, o da başka. Ağız içi yaraları oluyordu. Pek çok doktora, profösöre falan da gitti. Multipl miyelom diye evlerden ırak bir kansertipinden şüphe edildi ama sanırım o da değilmiş. Neyse bu sırada prostat başlangıcı çıkıyor. Ramazanın ilk günlerinde ameliyat oldu. Bayram sonu tahliller için Ankaraya gitti. Orada nefes darlığı çekmiş. Çocukları ertesi hafta tek başına göndermediler. Kendileri götürdüler tetkikler için falan, hastaneden çıkamadan kalp krizi geçirmiş, kaybettik. O kadar iyi bir insandı ki.. Genç denecek bir yaştaydı da. Allah rahmet eylesin. Bu güne kadar bir sürü ölen oldu. 1 hafta sonra hiç birini hatırıma getirmiyordum. Arada bir hatırlama falan.. Ama inanır mısın dayımı hatırlamadığım gün yok neredeyse 2 ayı bile geçmiş, baksana.. Demem o ki, iyi insanlar genç yaşta değil ne zaman terk-i hayat eyleseler her daim erken bir ölüm oluyor. Üzüntünü paylaşıyorum. Allah cennetine alsın diyorum.

Unknown dedi ki...

Rabbim teyzenize merhametiyle muamele etsin,kalanlara da sabırlar İhsan etsin.Ölüm karşısında Müslüman duruşu hakkında bir yazı okumuştum,paylaşmak istiyorum.Beni cok ferahlatmisti,inşallah size de iyi gelir...http://zaman.com.tr/yazar.do?yazino=1196056

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

Allahtan rahmet eşine çocuklarına ve sizlere sabır diliyorum.çok zor sınav.maşallah isyansız ne güzel karşılamışsınız,karşılıyorsunuz.Rabbim hepinizi mükafatlandırsın inşallah..

Mor Menekşe dedi ki...

Başınız sağolsun, Rabbim mekanını cennet eylesin

Adsız dedi ki...

basiniz sag olsun ALLAH sabir versin

ANTİGONE dedi ki...

mekanı cennet olsun inşallah...

Unknown dedi ki...

başınız sağol rabbim geride kalanlara sabır ihsan eylesin,mekanı cennet olsun

nilerk dedi ki...

başınız sağolsun .Rabbim mekanını cennet eylesin.Eşine çocuklarına ve sizlere sabr-ı cemil versin .

adaşehir dedi ki...

başınız sağolsun :(

bir demet hayat dedi ki...

başınız sağolsun Allah sabır versin

My Hobby World dedi ki...

inna lillahi ve inna ileyhi raciun
başınız sağolsun Allah geride kalanlara sabırlar ihsan etsin teyzenizinde tahsiratını afetsin inşallah
neler hissettiğinizi anlıyorum ama unutmayalım ki hepimizin bir sınavı var Allah bizleri ibret alanlardan etsin ibret alınanlarda değil

Seyr-ü Sefam dedi ki...

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun..
Başınız sağ olsun..
Kalanlara sabır-ı cemil diliyorum..
Teyzenize de Rabbimden rahmet ve mağfiret..

Sihirlitorba dedi ki...

okurken burnumun direği sızladı resmen...Allah rahmet eylesin,sizlere sabırlar versin inşaAllah...

Adsız dedi ki...

Allah Rahmet eylesin, Rabbim mekanini cennet eylesin insh. Bloglar arasinda gezinirken, vefat kelimesi bir sekilde gecince acip okudum, kayitsiz kalamadim. Bende babami ramazan ayinda arife gecesi kaybettim. Bayramin birinci gunu topraga verdik, inan ki ilk gunler zor gibi geliyor insana, gittikce ozlem oluyor, sesini ozluyorsun. Cok sukur inancli insanlariz, fakat olumun her turlusu cok zor, genc olumu cok zor eminim, Rabbim annanne, dedene cok sabir versin. Hastalikla alisiliyor deniliyor, ama yinede bir umit insanin icinde oluyor. Ani olum zor, ben babami bu sekilde kaybettim. Birde benim gibi taa okyanus otesinde olup, Ramazanin ilk gunlerini gule oynaya, gecirip, torunlarina Ramazanin en guzel adetlerini gostermek icin kosturup duran, hatiralarin hepsi cok ama cok tazeyken, ayrilirken 2sene sonraki Ramazan bayraminda hep beraber oluruz, seneye biraz zor diye vedalasirken son sarilmam oldugunu hic mi hic dusunmemistim. Amerikaya gelmemiz ve geri ucaga binmemiz sadece 13.gun. 15 yillik evligim ailemle hic bayram yapmamistim, evlendigimden beri, bu sene oyle bir bayram olduki anlatamam, cok zor yillardan beri gormedigim uzak yakin akrabalar, komsular herkes bir arada ve babamin cenazesi kalkiyor,babam sanki herkesle bu sekilde bayramlasti. canim babamda ramazanin 24. gunu abdestli bir sekilde evden cikip, arabasini park ettikten sonra, karsidan karsiya gecerken otobus carpip, agir yaralaniyor, sonra ameliyat falan derken, 28inde vefat edip,uzaklardan geldigimiz icin bizim icinde bekletilip 30 Agustosda bayramin 1. gunu topraga verdik, babamda 63 yasindaydi. Ne guzel bir dinimiz var, ne guzel es ve dostlarimiz var, hic tanimadigimiz birileri icin dua eden musluman kardeslerimiz, hatta cok farkli dinden olan dindar insanlar var dua eden tanimadigi insanlara. Taziyeye gelip benim bir hediye hatmim var deyip bagislayan ne guzel insanlarimiz var. Bunun degeri hic bir sekilde olculmez, 1 hatim kolay okunmuyor ama Kuran hediyesiyle geliyor, ve siz o anda babamin kabri nurla doldu deyip, bir taraftan seviniyor, bir taraftan Rabbim sen ne buyuksun deyip, dualarla rahatliyorsunuz. Tam aksam vakti,iciniz bunalmisken kapidan 2 tane nur yuzlu beyefendi geliyor, biz tanimiyoruz, babamin tanidiklari herhalde bir taziyede bulunup sesli Kurani kerim okuyup, pesine hemen cemaatle bir aksam namazi kilip arkasindan tesbihat, o aksamin sikintisini uzerinden alip goturuyor. Elham. babam yine Kurani Kerimsiz kalmadi diye seviniyorsunuz, cok farkli bir duygu. Aslinda bu kadar uzun yazmak istememistim ama ne duygularima nede gozyaslarima hakim olamadim. Rabbim sabrini versin, teyzeniz icin butun yakinlarimiz icin en onemli sey amel defterlerinin acik olmasi, insh bizler o defteri acik tutmaya calisiriz. Teyzenizin adini yazarsaniz dualarimda adiyla dua etmeye calisirim. Hakkinizi helal edin, cok uzun yazdim.

Adasiniz Serap

Sinejan dedi ki...

Başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun inş...

My Hobby World dedi ki...

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
Başınız sağolsun. Allah geride kalanlara sabırlar versin,
Teyzenizin de taksiratını affetsin
İNŞAALLAH
Neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.
Allah hepimize bir sınav nasib etmiş.
Sınavımızı hakkıyla vermeyi de nasib etsin.
Allah hepimizi ibret alanlardan eylesin,ibret alınanlardan olmayalım...İNŞAALLAH

dikisdersi dedi ki...

serap başınız saolsun :(...ALLAH sabır versin evlatlarına merhamaet etsin ...

YAŞAMSAL GANİMETLER dedi ki...

Rabbim mekanını cennet eylesin ,geride kalanlara sabır versin..

zehra dedi ki...

basın sagolsun bılıyorum olum acısına her cumle her soz cok yetersız ama ...

Çiçeklendim dedi ki...

Başınız sağolsun:(( Ne güzel anılar duygular bırakmış size..

. dedi ki...

Inna lillahi ve inna ileyhi raciun..
şanı yüce olan allah'a hamdolsun! biz, o'ndan geldik ve yine o'na döneceğiz (bakara 156)
Allah rahmet etsin cennete kavusmayi nasip etsin..
Selam ve dua ile

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...